Sct. Jørgens Parks boligområde består af 25 selvstændige blokke med store grønne arealer, legepladser og et butikscenter lige udenfor døren. Sct. Jørgens Park bliver ofte betegnet som en grøn oase, hvor det er rart og trygt at leve og bo. Også den bynære beliggenhed spiller en rolle. Det tager kun ca. 10 min. i bil at nå Næstved centrum. Der er desuden et utal af busruter direkte til og fra Sct. Jørgens Park.
Om Sct. Jørgens Park
Find den type, der passer til dig
De 4 første boligblokke var klar til indflytning i 1964. De 4 blev til 25 i løbet af de kommende år frem til og med 1974. I 1994 blev 4 blokke forsynet med taglejligheder.
Lejlighederne er løbende blevet renoveret og istandsat, så de også i dag virker tiltrækkende for både unge og ældre generationer. I de nævnte boligblokke er der 53 forskellige lejlighedstyper at vælge imellem.
Nye lejeboliger til store og små familier
Den tidligere børnehave Solstrålen er nu revet ned for at gøre plads til opførelsen af 42 nye, moderne familieboliger i 2 etager. Lejlighederne bliver på 3, 4 og 5 værelser bl.a. med penthouselejlighed.
Lejlighederne i stueplan får alle direkte udgang til egen flisebelagt terrasse. Og beboerne på 1. sal kan glæde sig til at nyde udendørslivet på egen stor tagterrasse, hvoraf den største er på 25 kvm.
Det er ejerne af Sct. Jørgens Park, der i samarbejde med Hoffmann og Front Arkitekter, står for opførelsen af de nye attraktive boliger, som forventes klar til indflytning medio 2019.
Interesseret i de nye lejligheder
Se plantegninger og andre interessante oplysninger som f.eks. hvordan du tilmelder dig vores nyhedsbrev.
Hvorfor hedder det Sct. Jørgens Park
Navnet stammer fra de atten Sct. Jørgens hospitaler, som blev oprettet i den tidlige middelalder rundt i Danmark omkring Valdemar Sejrs død i 1241.
Et af dem blev bygget ved Næstved – og er første gang omtalt i 1261. Den slags hospitaler blev på grund af smittefaren, anlagt et stykke uden for byerne. Netop smittefaren gjorde dem til en mellemting mellem et hospital og et fængsel – drevet dels af offentlige midler og dels af private almisser.
Trods de umenneskelige vilkår som de syge og udstødte levede under var dette ”hospitalsvæsen” et stort trin frem. Dels blev sygdommen udryddet over nogle hundrede år – og dels for udviklingen mod vores civiliserede samfund og dets sygehusvæsen, som dermed har stærke rødder netop her omkring Sct. Jørgens Park.
Hospitalet blev med tiden flyttet ind til byen. Og efter 400 år var husene forsvundet – eller måske omdannet til det landbrug, der omtales første gang i 1631 som Sct. Jørgens Gård.
Siden er Næstved ikke blot vokset herud, men også langt forbi. Ved udgravningerne sidst i 1940-erne blev der fundet spor af de gamle hospital bygninger og en begravelsesplads.
Vordingborgvej har været den store indfaldsvej, måske helt tilbage fra oldtiden.
Nærområdet Næstved
Sct. Jørgens Park ligger tæt på børnehaver. Skoler. Uddannelsesinstitutioner og et varieret udbud af aktivitetsmuligheder indenfor idræt, som f.eks. kan dyrkes i Arena Næstved, Næstved Hallerne eller i de nærliggende skoler.
Der er heller ikke langt til en tur i skoven eller en kanotur. Faktisk tager det kun ca. 10 minutter i bil fra Sct. Jørgens Park til Herlufsholmskoven og Susåen. Strandlivets glæder er også hurtigt indenfor rækkevidde, idet køreturen til Karrebæksminde kun tager ca. 20 minutter.
Og Næstved Bymidte og stationen er også ganske nær og kan nås på ca. 10 – 15 minutter.
Gode busforbindelser
Mange buslinjer har stoppested ved Sct. Jørgens Park.
Nyttige links
Tjek ind og få overblik over
Skoler og skoledistrikter:
http://www.naestved.dk/Borger/SkoleUddannelse/Folkeskoler.aspx
http://www.naestved-gym.dk/
http://www.easj.dk/tag/aquahuset/
Idrætsforeninger:
https://www.krak.dk/idr%C3%A6tsforeninger/n%C3%A6stved/s%C3%B8g.cs
Oplevelser m.m.
http://www.sydkystdanmark.dk/danmark/attraktioner-hele-familien
www.naestved.dk
http://maerknaestved.dk/
http://arenanaestved.dk/
http://naboinaestved.dk/